Choď na obsah Choď na menu
 


Torty

 

SUROVINY NA 7 PORCIÍ:

    • 4 ks vajcia
    • 4 PL práškový cukor
    • 3 PL múka polohrubá
    • 1 PL kakao
     

    PLNKA:

     
    • 500 g jemný tvaroh mäkký
    • 200 g smotana kyslá 16
    • 1 balíček vanilkový cukor
    • 2 PL práškový cukor
    • podľa chuti jahody
    • podľa chuti maliny
     


    Čas prípravy: min.

    Postup Prípravy:

     

    Najskôr vyšľaháme sneh.

    Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista a postupne pridáme preosiatu múku.

Jemne vmiešame tuhý sneh z bielkov.

A zľahka vmiešame kakao.A dáme do vyhriatej rúry a pečieme (pri plynovej, tretí stupeň) približne 35-40 minút (skúšame potom špajdlou, ak sa cesto neprilepí, je upečené) Necháme dobre vychladnúť.


Tvaroh vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
Vychladnutý korpus vyberieme z formy, dáme dole papier a korpus vložíme späť do formy. Dáme tvarohovú plnku a ovocie.Dáme stuhnúť do chladničky, aspoň na 2hod. Lepšie sa potom krája.